Vinterferien på Finse med barn


Barna elsker å være på Finse. Hos oss er det masse snø, gøyale aktiviteter for store og små og best av alt; skituren starter rett utenfor døra. Det blir ekspedisjonstreningskurs og skredkurs for familien i tillegg til at det blir iglobygging. Her finnes det muligheter for alle. På kvelden kan man nyte en bedre middag i spisesalen, kose seg med brettspill eller være kreative i vårt verksted med både maling og tegning.

Gjennom vinterferien i uke 8 (17. – 24. februar) 2019 har hotellet åpent og ønsker familier velkommen til fine dager på fjellet.

Til Finse har det i over 100 år kommet besøkende som trener til ekspedisjoner og nettopp dette synes vi er naturlig at også familier får en liten smakebit av. Ekspedisjonstrening skal være både morsomt og lærerikt for store og små. Vi har sklibrett til låns for barna og familier kan ellers nyte skiturer i de fine områdene rundt Finse.

Priser for vinterferien

Pris per person per døgn1-2 døgn3-7 døgn
Dobbeltrom (standard)Kr 1730Kr 1500
Dobbeltrom (budsjett)Kr 1600Kr 1450
Dobbeltrom (suite)Kr 2050Kr 1830
Seng 3, 4 og 5 Kr 1500Kr 1450

Barn per døgnPris
0-4 årGratis
5-11 år Kr 800
12-15 årKr 1000

Ta kontakt med oss på epost for å bestille opphold og påmelding til aktivitetene.

«Ekspedisjonstrening» for hele familien (Telt, pulk, leir)
Det skal være gøy på tur i vinterfjellet! Derfor kan det være lurt å lære noen tips og triks. Hvordan setter vi opp teltet i vind? Hvordan fyre en primus? Og hva har vi med oss i pulken? Dagen brukes ute. Vi pakker pulken og går oss en liten tur over Finsevann hvor vi lager en teltleir, spiser lunsj og graver i snøen. Deltagerne må ta med egne fjellski, varme klær til å være ute, matpakke og thermos. Barn fra 5 år kan delta.

Skredkurs for hele familien (bruk av søkestang, sender/mottaker, snøprofil osv)
Har du lyst til å lære hvordan vi kan kjenne igjen tegn på skredfare, og hvordan vi kan redde en person som er tatt av skred? I løpet av dagen gjennomfører vi ulike øvelser om hvordan vi kan ta trygge veivalg og hvordan vi bruker sender/mottaker, søkestang og spade i kameratredning. Deltagerne må ta med egne fjellski, varme klær til å være ute, matpakke og thermos. Barn fra 10 år kan delta.

Iglobyggig og aking med sklibrett
Har du noen gang bygget iglo? Hvis forholdene tilsier det, vil vi bruke dagen til å bygge en iglo. En iglo er et slags snøhus som vi bygger med snøblokker i en spiral og skaper et fint lite rom i le for vinden. Inutittene bygger fortsatt igloer og bruker de som jakthytter. En iglo er også en måte å skaffe seg ly i vinterfjellet. Deltagerne må ha på varme klær til å være ute, matpakke og termos. I tillegg bør man ta med egne ski (hotellet leier ikke ut barneski) da igloen må bygges et egnet unna hotellet. Hotellet har også sklibrett som kan lånes om noen ønsker å ta en pause fra iglobygging. Barn fra 5 år kan delta.

Program for uken
Mandag 18. februar: Skredkurs
Tirsdag 19. februar: Ekspedisjonstrening
Onsdag 20. februar: Iglobyggig / Aking
Torsdag 21. februar: Skredkurs
Fredag 22. februar: Ekspedisjonstrening

Informasjon og priser pr dag for deltagelse ute (18. til 22. februar)
Tid: 10.30 – 15.30
Prisene gjelder pr. person per aktivitet hver dag.
Pris voksne: 500,- (Gjelder ikke-boende gjester)
Pris voksne: 0,- (Hotellgjester)
Pris barn: 300,- (Gjelder ikke-boende gjester)
Pris barn: 0,- (Hotellgjester)
Begrenset med plasser.
NB! Vi har ikke slalomski eller fjellski for barn til utleie

Ta kontakt med oss på epost for påmelding til aktivitetene.

Informasjon og priser for voksne som deltar på helgekurs i kiting, 22. – 24. februar
To dager: Kitekurs med Skikite, overnatting fredag til søndag, treretters middag fredag og lørdag, frokost og nistepakke lørdag og søndag. 5990,- pr person i dobbeltrom- og flersengsrom.
Les mer om kitekurset her.