Sesongavslutning: Stein Torleif Bjella – Solokonsert


Vi gjentar suksessen fra i fjor og avslutter sesongen med solokonsert med Stein Torleif Bjella. I tillegg kommer Sigri Sandberg of forteller om si bok "Mørke stjerner, redsel og fem netter på Finse" og lokal guide som tar dere med på tur på lørdag. Hvor turen går er væravhengig. Vi ønsker nye og faste gjester på Finse velkommen til flott høsthelg til fjells!

En av våre aller største visekunstnere leverer melodier og historier med en formidlingsevne som få er i nærheten av.
Stein Torleif Bjella gjorde seg for alvor bemerket med solodebuten «Heidersmenn» i 2009. To år senere innkasserte oppfølgeren «Vonde Visu» Spellemannprisen. «Heim for å døy» avsluttet trilogien i 2013, med førsteplass på VG-lista. I 2016 kom «Gode Liv», Bjellas fjerde soloalbum. Bjella har også bla mottatt Edvardprisen, Prøysenprisen og Bendiksenprisen.

I 2017 debuterte Bjella som forfatter da diktsamlinga” Jordsjukantologien Nr. 1” ble utgitt til meget gode kritikker. Samme år ble teaterstykke «Kan nokon gripe inn», basert på Bjellas tekster, sett av 33.000 på det Norske Teateret. I 2018 kom langspillalbumet «Jordsjukantologien nr. 1 musikken», i sjangeren spokenwords.Det er bare å glede seg til et nytt dykk ned i Bjellas låtunivers. Sørgmodig glede og romantisk hjartesorg.

Det blir solokonsert med Bjella lørdag 28. september.

 

Lørdag blir det tur med lokal guide – Terje Olsen. Hvor turen går er væravhengig.

Sigri Sandberg

Fredag 27. september kl 21:30 Foredrag med Sigri Sandberg «Mørke stjerner, redsel og fem netter på Finse»

Har mørket blitt ein avgrensa ressurs? Vinteren i Noreg er lang og svart. Eller er han eigentleg det? To tredelar av nordmenn bur no slik at dei ikkje kan sjå Mjølkevegen. Det blir stadig fleire gatelykter, utelys og skjermar. Kva gjer alt dette kunstige lyset med oss menneske, med dyra og alt som lever? ‘ Sigri Sandberg har alltid vore mørkredd. Ho dreg aleine til fjells vinterstid for å finne ut meir om mørket og eigen redsel.

 

 

Priser for overnatting på Finse 1222
Fredag til søndag, 27. – 29. september

  • Kr 3460,- per person i dobbeltrom (Fredag til Søndag)
  • Kr  3300,- per person i 3-sengsrom (Fredag til Søndag)
  • Kr 3230,- per person in 4-sengsrom (Fredag til Søndag)

Prisen inkluderer tre-retters middag, frokost, selvsmurt nistepakke og fylt termos og konsert og foredrag. Prisen inkluderer ikke tog-billett, men det kan bestilles på www.vy.no

  • Konsert og middag på lørdag kr 850,-
  • Konsert kr 350,-

Du kan bestille opphold her, eller ta kontakt med oss på mail eller ring +47 56 52 71 00.
Kontakt oss på epost for å bestille overnatting og / eller middag med festivalpass.