Sesongavslutning: Diktlesning og solokonsert med Stein Torleif Bjella


Som en avslutning på en flott sommersesong ønsker vi nye og faste gjester på Finse velkommen til flott høsthelg til fjells! Gled dere til diktlesning og solokonsert med Stein Torleif Bjella. Kjentmann Terje Olsen tar med de som ønsker på en 4-6 timers tur og lørdag kveld er det duket for årets sesongavslutningsfest.

Program for helgen

Fredag 28. september
19.00 – 21.00 Treretters middag

Lørdag 29. september
08.00 – 10.00 Frokost inkl. selvsmurt matpakke
10.00 Egen tid: Mulighet for å leie sykkel
10.30 Felles tur for de som ønsker med kjentmann Terje Olsen (4-6 timer). Væravhengig hvor turen går. Mer informasjon kommer.
Oppmøte utenfor hotellet Finse 1222 kl. 10.30. Påmelding til turen senest samme dag kl. 09.00 i resepsjonen. Barn må delta i følge med voksne. Ta med godt med mat og drikke. Husk lue, vanter samt vanntett og varm bekledning til turen.
16.00 Musikkquiz med flotte premier (Hint: Hallingdalen)
18.30 Treretters middag
19.30 Utdeling av Finsefondets Miljøpris
21.00 Konsert og diktlesning med Stein Torleif Bjella
23.00 Sesongavslutningsfest

Søndag 30. september
08.00 – 11.00 Frokost

Konsert og diktlesning: Stein Torleif Bjella
Siden solodebuten Heidersmenn i 2009 har Stein Torleif Bjella turnert landet rundt. Platene har kommet tett: Vonde Visu 2011, Heim For Å Døy 2013 og Gode Liv i 2016. En Spellemannspris og åtte nominasjoner er det blitt. Til Finse kommer Bjella bare med seg selv og gitaren, altså denne gangen uten band. Det blir spennende å høre Bjella i nedstrippet soloformat, med vekt på nær tekstformidling.

I fjor gav Bjella også ut diktsamlingen Jordsjukantologien Nr.1 på Forlaget Oktober. Boka er til nå trykt i tre opplag. Se hva Bjørn Ivar Fyksen i Klassekampen skrev under kåringa av Årets Bøker 2017: «Bare ut fra originalitetskravet ruver denne glitrende samlingen; det er åpenbart for få dikt om odel og jordskifte i verdenslitteraturen.» Dikta fra antologien kombinert med sanger som ”Romantikken gjer meg sjuk”, ”Alt rundt er det samma”, ”Helsing Judas” og ”Kalas” gjør at vi gleder oss stort.

Miljøpris
På festivalen vil også Finsefondet dele ut den årlige miljøprisen under middagen på lørdag. Finsefondet er en uavhengig stiftelse etablert i 1988. Gjennom utdeling av årlige stipendier, ønsker fondet å stimulere arbeidet for vern av norskfjellnatur. Finsefondet vil påvirke utviklingen ved å fremme kunnskap og praktiske løsninger, gjerne ved konkrete og lokale tiltak. Mer info ligger her.

Priser 2018 (28. – 30. september)
3600,- pr person i dobbeltrom (enkeltromstillegg 350,- pr natt).
Prisen inkluderer to overnattinger, to treretters middager, to frokoster med selvsmurt matpakke samt inngang på konsert.

For gjester som ikke bor på hotellet, koster det 800,- for middag lørdag 29. september samt konsert med Stein Torleif Bjella.
Pris for kun konsertbillett er 350,-. Begrenset med plasser.

Vi gjør oppmerksom på at NSB stenger Bergensbanen forbi Finse fra fredag kveld til søndag formiddag, så da har vi fjellene og Finse helt for oss selv.

Kontakt oss på epost for å bestille overnatting og / eller middag med festivalpass.