Rallarvegen sykkelutleie. Stengt 2020


Sykkel 1222 er sykkelavdelingen til hotellet Finse 1222. Du finner den i østenden av perrongen. I sykkelutleien kan du hente ut sykkelen du har booket. Du kan også kjøpe nødvendig utstyr til sykkelturen eller få hjelp til reparasjoner på din private sykkel. Vårt hyggelig personale på Sykkel 1222 strekker seg langt for i å hjelpe deg med det du trenger til din sykkeltur på Rallarvegen. Mange velger å starte sin sykkeltur på Finse. Avhengig av planene, kan du returnere syklene enten i Finse, Myrdal eller Flåm.

Sykkel 1222, vår Rallarvegen sykkelutleie, har fire ulike leiesykler.
Ønsker du å leie sykkel hos Sykkel 1222, vår Rallarvegen sykkelutleie?

Bestill leie av sykkel her.

Ved bestilling av flere sykler, må du bestille én og én sykkel og legge i handlekurven.

Eventuelt kontakt oss på mail eller ring 56 52 71 00.

Sykkel 1222 – Rallarvegen sykkelutleie på Finse

Du finner utleieavdelingen vår på Finse på togstasjonen, øst for stasjonsbygningen. Hvis du velger vår utleie, kan du sykle til Myrdal eller Flåm og sette igjen sykkelen der. Vi tar ansvar for resten!

Sykkel 1222 har over 29 års erfaring. Vi har lært mye siden 1989, og tilbyr syklende svært god løsninger (sykler, lager og service) hvert år. Vi forsøker også etter beste evne, å være oppdatert og fremover lent med tanke på trender innen sykkelbransjen. Hver sesong slutter med en forbedring til vårt flaggskip, egendefinerte sykkel Merida Komfort, laget spesielt for Rallarvegen. Resten av vår sykkelpark blir også ofte erstattet med nyere modeller og typer, som vår siste 2018 modell, i form av den elektriske Merida eBIG STEPS TOUR 7.500 EQ.

Hvis det skulle oppstå et problem under turen (som du ikke får til å løse selv), gir vi også service på veien. Det er et nødnummer som du alltid kan bruke.
Har du flere spørsmål, kan du alltid ringe vår sykkelansvarlig direkte på +47 919 10 140.

Våre sykkelmodeller

Alle våre sykler er spesielt tilpasset fjellforholdene på Rallarvegen. Vi er imidlertid fullt klar over at våre kunder har spesifikke behov som vi prøver å oppfylle med forskjellige sykkelmodeller som du finner nedenfor.

Merida KomfortMerida Komfort Finse 1222

Finse 1222 Komfort Merida-modellen, er utviklet i samarbeid med Stians Sport siden 2009. Den er meget robust, beregnet til håndtere forholdene på en fjellvei. Denne modellen er det vanligste valget for våre kunder. Denne modellen har alt du trenger til en komfortabel tur. Et solid bagasjebrett, skjermer, brede 2,2 tommers dekk, et brukervennlig og svært robust Alfine gir og framdemper.
Både damemodell og herremodell er tilgjengelig. Pris: kr. 775,- fra Finse til Myrdal eller Flåm.

Merida, One-Twenty 29 600Merida, One-Twenty 29 600

En enduro fulldempet sykkel. Den leveres med 130 mm framdemper fra Rockshox, skivebrems og Monarch RL bakdemper. Du låser enkelt framdemperen med en hendel på styret. Big 29« hjul, som er 2.35« bred, og en blanding av Deore og SLX komponenter. Flaskeholder er montert
Pris: kr. 1080,- fra Finse til Myrdal eller Flåm.

 

 

Merida elsykkel Finse 1222Merida Electrical eBIG STEPS TOUR 7.500 EQ

Denne sykkelen har en kraftfull Shimano Steps 600 motor og et 500 Wh batteri er nok til i gjennomsnitt 100 km med nesten uanstrengt sykling. Hydrauliske skivebremser, 10 gir, skjermer, bagasjebrett, flaskeholder og en liten datamaskin på styret som holder deg oppdatert på alle detaljer (fart, batteribruk, tid, osv).
Pris: kr. 1 545,- fra Finse til Myrdal eller Flåm

Merida Junior MATTS MACHETEMerida Junior MATTS MACHETE/ Merida DINO SX 20 6-SPD

Junior er modellen tilpasset de yngste.
Passer for barn mellom 6 og 12 år. Disse sykler er utstyrt med fordemper og skivebrems.
Kommer med 21 eller 6 gir (avhengig av modell).
Pris: kr. 450,- fra Finse til Myrdal eller Flåm

 

 

Gel setetrekk

Dette gir ekstra komfort og festes enkelt utenpå sykkelens originale sykkelsete.
Gele setetrekk leies kun ut til en av våre leiesykler.
Pris: kr. 60,- pr dag

 

 

Sykkelveske

 Sykkelveske

Ortlieb vanntett sykkelveske
40 liter pr veske
Kan kun leies sammen med våre Finse 1222 leiesykler. Kan ikke festes på vår Merida-sykkel, One-Twenty 29 600.
Pris: kr. 150,- pr dag

Rallarvegrapport


Tirsdag 24. september er det snøfritt på Finse., og hele Rallarvegen er fri for snø.

For English version of the Rallarvegen report read here.

Status 13. sept 2019

Haugastøl-Flåm

Tirsdag 24. september er det snøfritt på Finse., og hele Rallarvegen er fri for snø. Det er mulig å ta med sykler på sykkeltoget til Hallingskeid eller Myrdal kl 11:06. Møt opp i bakerste vogn i god tid.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rallarvegen sykkelruten


Rallarvegen strekker seg fra Haugastøl til Myrdal og Flåm, og fra Upsete til Voss. Fra Haugastøl til Flåm veien er ca. 80 km og går gjennom et mektig fjellandskap hele veien ned til fjorden. Nedenfor er en beskrivelse av sykkelruten. Strekningen fra Finse til Flåm er rett og slett et lite stykke Norge. På Finse er det en fin utsikt mot Hardangerjøkulen, Norge sjette største isbre. På Finse starter du turen 1222 meter over havet, kommer til det høyeste punktet på Rallarvegen, på Fagernut, 1 343 meter over havet. Her finner du en vokterbolig med en kafé og et museum. Det er innredet akkurat som det var den gangen det var i bruk. Turen fortsetter mot Hallingskeid, passerer Grjotrust, en av de fineste vokterboligene langs veien. Terrenget er en karakteristisk vakker og typisk norsk fjellandskap.

Rallarvegen sykkelturen  (lengde og rute)

Haugastøl – Finse 27 km

Rallarvegen starter ved Haugastøl Turistsenter, som ligger ved Riksvei 7 og ca. 1 km fra togstasjonen Haugastøl (langs Bergensbanen).

Den 27 kilometer lange turen til Finse har relativt god grusveistandard og en stigning på 222 meter. Veien er åpen for biler frem til Storurdivatnet 16 km vest for Haugastøl. Her er man 1150 moh og kan se Storurdi Vokterbolig. Underveis sykler du over vakre gamle broer som er bygget for hånd. På denne strekningen kan man se den nye og moderne jernbanetraseen og den nye tunellen Gråskallen som er bygget med snøskjermer for å hindre at sporet skal bli ufremkommelig. På veien til Finse finner vi også Nygård Gård som var den høyest liggende drevne gården til langt utpå 1900-tallet. Strekningen er en fantastisk sykkeltur i vakkert høyfjellsterreng på gode grusveier. Underveis vil du oppleve mektig natur, flotte broer og vokterboliger.

Finse

Finse ligger 1222 moh og er Bergensbanens høyesteliggende stasjon. Hotellet Finse 1222 ligger plassert på perrongen på stasjonen.
Her finner du også Rallarmuseet som er verdt et besøk. Her kan du høre mer om historien til Bergensbanen og Rallarvegen. Utenfor museet står de gamle snøfreserne/lokomotivene på rekke og rad. De fanger oppmerksomheten til både store og små.

Finse – Hallingskeid 21 km

Når du sykler vestover fra Finse vil du oppleve fantastisk natur med mektige fjell hvor isbreen Hardangerjøkulen i vest troner høyest. På veien fra sykkelsetet fra Finse passeres den over 100 år gamle steinkvelvbrua over Finseåa. I tillegg ligger de «kjente» Finse-fjellene Finsenut og Store Finsenut  rett forran deg. På denne 21 km lange strekningen kan du være så heldig å få se villreinen.

I vokterboligene Sandå, Slirå, Fagernut og Grjotrust bodde vokterne sammen med sine familier og man får et innblikk i hvordan de kjempet for å holde Bergensbanen åpen. Fagernut er ikke bare det høyeste punktet på Rallarvegen, der er den høyeste vokterboligen i Norge. Her er det servering i deler av juli, i august og i helgene  september. Følg med på Facebook-siden til Finse 1222 eller kontakt oss på telefon for mer informasjon om tidspunkt i 2018.

Legg for all del merke til de flotte broene, tunellene og murene.

Hallingskeid – Vatnahalsen 17 km

Fra Hallingskeid til Myrdal ligger jernbanelinjen på en hylle i fjellet. For dagens sykkelturister er dette et fascinerende syn, men man kan tenke seg hvilke farer arbeiderne stod ovenfor da dette ble bygget.

Kleivabrua ligger som et majestetisk syn fra Rallarvegen. Den ble regnet som en av de vakreste broene laget langs Bergenbanen. Broa har en fremtredende rolle i romanen «Brobyggerne» av Jan Guillou. Den omhandler  i stor grad byggingen av Bergensbanen, livet på Finse og arbeidet med byggingen av denne broa. Kleivabrua tok hele 9 år å fullføre. Derifra er veien bratt og steinete langt Klevagjelet med vannmasser som fosser ned elven.

Vatnahalsen er et stopp på Flåmsbana. Her kan man velge om man vil sykle til Voss eller Flåm. Ønsker man å sykle til Voss, går det et lokaltog fra Myrdal til Upsete. Herifra fortsetter turen med sykkel til Voss.

Flåmsdalen 17 km

I Flåmsdalen finner du Norges bratteste jernbane. Den er 20 km lang og med sine 20 tuneller og høydeforskjell på 865m er Flåmsbana blitt verdenskjent.
Fra Myrdal fortsetter Rallarvegen i 21 krappe svinger til Kårdal. På toppen av de krappe svingene er det mange som tar frem kameraet. De ønsker å forevige Flåmsdalen og den svingete veien. Vær obs på at denne veien både er bratt og smal, så det anbefales å trille sykkelen denne strekningen.

Veien fortsetter gjennom den ville Flåmsdalen og geiteseteren Kårdalen forbi Berekvam og Dalsbotten. Videre nedover ser man Rjoandefossen på venstre side. Neste severdighet er Flåm kirke fra 1667, som ligger på venstre side på vei langs elva.

Flåm

Flåm ligger innerst i Aurlandsfjorden, en fjordarm til Sognefjorden. Om sommeren er det et yrende folkeliv her, med Flåmsbanen som knutepunkt. Har du leid sykkel fra oss på hotellet Finse 1222, kan du sette fra deg sykkelen på sykkelparkeringen rett ved siden av stasjonen til Flåmsbanen.

Etter en tur på sykkelen er veien kort til kafeer, restauranter og diverse butikker på bryggeområdet. Foruten cruisebåttrafikk, går det også båtforbindelse til bl.a. Bergen og Gudvangen. Har man tid til overs, er det fint å vandre fra Flåm i retning Aurland.  Alterntivt ta frem nistepakken og nyte utsikten mot fjorden fra den store gressplenen bak butikk- og restaurantområdet.

Lengde /avstand og sykkeltid fra Haugastøl, Finse og Hallingskeid

Haugastøl: Haugastøl – Finse 27 km (3-4 timer), Haugastøl – Hallingskeid 48 km, Haugastøl – Vatnahalsen 65 km (8 timer), Haugastøl – Flåm 82 km (10 timer)
Finse: Finse – Haugastøl 27 km (3 timer), Finse – Fagernut 10 km (1 time), Finse – Hallingskeid (2,5 – 3 timer) 21 km, Finse – Vatnahalsen 38 km (5 timer), Finse – Flåm 55 km (5-7 timer)
Hallingskeid: Hallingskeid – Flåm 32 km (3-5 timer)

Rallarvegen tips


Se alle våre Rallarvegen tips her:

Pakketips til sykkelturen på Rallarvegen (klær)

 • Klær til all slags vær: Vindtett- og vanntett jakke og bukse, ullundertøy, ullsokker og fleesegenser. Lue, vanter eller sykkelhansker og buff/skjerf. Ta med ekstra skift til ankomst. Husk at Finse ligger på høyfjellet 1222 moh, mens Flåm ligger 0 moh. Ta med klær deretter.
 • Sko: Gode sko.
 • Sykkelhjelm: Vi leier vi ikke ut sykkelhjelmer, men det kan kjøpes i sykkelbutikken.  Eller ta med din egen.
 • Liten tursekk: Solbriller, solkrem, compeed plaster og kamera. Har du en stor sekk som du ønsker å hente i Flåm, bestill bagasjebillett hos Vy.  Bagasje  blir da sendt til Flåm eller annet endepunkt. Ta med en liten sekk til selve turen med plass til nødvendig mat og klær.

Pakketips til sykkelturen på Rallarvegen (mat og til sykkelen)

 • Mat og drikke til turen:Rikelig med vann, termos, en solid matpakke og kontanter. Kafeen på Fagernut tar ikke kort.
 • Til sykkelen: Har du egen sykkel, anbefaler vi at du tar med ekstra utstyr som eks. ekstra bremseklosser, slange, pumpe og lappesaker. Leies sykkel av hotellet Finse 1222 får dere med lappesaker og pumpe. Pumper kan også kjøpes separat.

Planleggingstips til sykkelturen på Rallarvegen (vær, transport og bøker)

 • Værmeldingen: Sjekke værmeldingen. Pakk sekk deretter. Været kan variere mye fra Finse til Flåm.
 • Transport av sykkel: Veien er gruset, stedvis ujevn og enkelte steder i noe dårlig stand. Det er viktig å ha en god og komfortabel sykkel. Finse 1222 har over 200 sykler til utleie. Syklene hentes hos Sykkel 1222. Det ligger øst på perrongen på Finse. Dersom du leier din sykkel hos oss, trenger du ikke å tenke på sykkelfrakt. Du henter sykkelen der du skal starte og leverer den i Flåm. I samarbeid med Merida har Finse 1222 utviklet sykler som er spesiallaget til sykling på Rallarvegen. Dersom du bruker din private sykkel, må du kjøpe en egen billett til sykkelen din for å få den med på toget. Dette gjør du gjennom Vy på telefon 815 00 888. Husk at denne transporten bør forhåndsbestilles på grunn av begrenset med plass. Sykkelen er du selv ansvarlig for å laste inn og ut av toget.
 • Boktips før sykkelturen: «1222» av Anne Holt og «Brobyggerne» av Jan Guillou.

Andre Rallarvegen tips før selve sykkelturen

 • Ekstra mat til/før turen: På vårt hotell Finse 1222 selger vi  Finseboller, brownies , sjokolade og diverse dere kan ta med på turen. Vi serverer lunsj i Millibar hver dag mellom kl 13:00-17:00, og dagens suppe fra kl 11:00.
 • Rallarmuseet på Finse: Lyst til å høre mer om historien til Bergensbanen og Rallarvegen? Da kan vi anbefale et besøk Rallarmuseet på Finse. Museet holder åpent kl. 09:30 – 21:30 hver dag. Gjelder fra starten av juli og frem til 18. september. Utenfor museet står de gamle snøfreserne og lokomotivene på rekke og rad. Disse fanger oppmerksomheten til både store og små.
 • Flåmsbanemuseet i Flåm: Rett ved siden av stoppet til Flåmsbanen i Flåm finnes Flåmsbanemuseet. Flåmsbanemuseet gir deg innsikt i byggingen av Flåmsbanen. Det er en av de bratteste jernbanestrekningenen i Europa.

Andre Rallarvegen tips til stopp på sykkelturen

 • Forslag til bildestopp: Slettestrekningen mellom Hallingskeid og Kleivagjeldet: Utsikten mot fjellsidene og innsjøene. Utsikten fra trebroen nær toppen av Kleivagjeldet: Utsikt mot Kleivabrua, Kleivagjeldet (fossefallet) og elven som følger Rallarvegen ned til Flåm. Utsiktspunktet på toppen av Myrdalssvingene: Utsikten over Flåmsbane og ned mot selve Myrdalssvingene er verdt et stopp.
 • Forslag til stopp for en matbit: Utenfor Fagernut vokterbolig, 10 km vest for Finse. På stranden ved enden av Grøndahlvatnet, ca. 5 km etter Hallingskeid. På et åpent område et par hunder meter fra utgangen av tunellen ved Kleivagjeldet og på sletten etter Myrdalssvingene finnes gressområder.

Langs Rallarvegen passerer man flere informasjonsskilt.  Her får man høre mer om historien bak flere av vokterboligene og broene underveis.

Vi håper våre Rallarvegen tips er til god hjelp. Vi ønsker alle en strålende tur!

Rallarvegen togtransport


Om Bergensbanen Vy

Når du kjøper en togbillett på Bergensbanen, kjøper du samtidig en billett til en av Europas mest spektakulære togopplevelser. Turen er like imponerende uansett årstid. Sommerdager med høyfjellet badet i sol, eller i forrykende uvær og snødrev på vinterstid. Toget tar deg fra en av Norges to største byer, Oslo eller Bergen opp mot Europas høyeste høyfjellsplatå – mot Finse med Rallarvegen og Hardangerjøkulen.

Det er fem avganger fra Oslo og fem fra Bergen hver dag i sommersesongen. Vi anbefaler å sjekke VY sine egne nettsider for rutetabeller og billetter. Finse 1222 bestiller ikke billetter for deg, med mindre noe spesielt er avtalt. Merk at noen av avgangene er sykkeltog / lokaltog, hvor det er enkelt å ta med sykkelen.

Om sykkeltog og frakt av sykkel

Sykkeltogene har egne vogner med plass til sykler. Dersom du skal bruke din private sykkel må du kjøpe en egen billett til sykkelen din. Dette gjør du gjennom Vy. Fra 21. mai til 23. september koster det kr. 215,- for frakt av sykkel på Bergensbanen. Du må kjøpe billett hos Vy sitt kundesenter på telefon 815 00 888 eller i billettsalget på en betjent stasjon. Du må selv laste sykkelen inn og ut av toget. Dersom du leier din sykkel hos oss trenger du ikke tenke på sykkelfrakt, da henter du sykkelen der du skal starte og leverer sykkelen i Flåm.

Frakt av bagasje

Bagasjebilletter fra Finse til Myrdal, Flåm eller Vatnahalsen, kan kjøpes i resepsjonen på Finse 1222 før kl. 10.00 samme dag.

Om Flåmsbana

Tilbake til Myrdal fra Flåm kan vi virkelig anbefale å ta Flåmsbana. Togreisen mellom Flåm innerst i Aurlandsfjorden og høyfjellsstasjonen Myrdal på Bergensbanen, er en jernbanestrekning som mangler sidestykke i Europa – 20 kilometer lang, med en høydeforskjell på 865 meter og stigningsgrad en meter på 18. Stigningsgraden er helt enestående for en vanlig jernbane, og for å klare den store høydeforskjellen er banen delvis lagt i tunnel som går i spiral inn og ut av fjellet. Du kan kjøpe billett i de fleste reisebyrå, på deres kontor i Flåm eller på alle bemannede stasjoner langs Bergensbanen. Grupper må forhåndsbestille billetter. Flåmsbana korresponderer med Bergensbanen på Myrdal. Dersom du bruker privat sykkel, må du ha en egen billett til sykkelen din.

Reisen til Finse

Finse er høyeste punktet på Bergensbanen. Med mindre du sykler, går på ski eller går på beina, er tog eneste adkomstmulighet. Hotellet ligger rett på perrongen, så det er enkelt å komme seg fram. Hvis du tar toget fra Bergen eller Oslo, er det bare å sjekke togtidene til Vy. Det tar litt over to timer fra Bergen og litt over fire timer fra Oslo. Det går også an å kjøre til nærliggende stasjoner, parkere der og ta toget opp.

Hvis du kjører fra vest, kan du parkere på Voss. Det er parkeringsplass på stasjonen, og den er nokså rimelig. Toget fra Voss til Finse, tar litt over en time. Hvis du kommer fra øst, er det fint å parkere på Ål stasjon. Det er gratis parkering rett ved siden av stasjonen. Toget fra Ål til Finse tar en time. Det er også mulig å kjøre til Haugastøl, hvor det også er gratis parkering. Toget fra Haugastøl til Finse tar ca. 20 minutt. Merk at det ikke er alle togene som stopper på Haugastøl, så sjekk rutetidene før avreise.

For dere som sykler Rallarvegen til Flåm, og skal tilbake mot Oslo / Bergen, må du ta Flåmsbanen fra Flåm til Myrdal. Du finner togtidene her. For å rekke det siste toget som korresponderer med Bergensbanen, må dere rekke avgangen 17.25. Videre tar du toget fra Myrdal til enten Voss eller Bergen, eller mot øst (til Haugastøl / Ål / Oslo).

Har du flere spørsmål om Rallarvegen togtransport, kontakte oss på e-post eller telefon 56 52 71 00.

God tur opp til Finse!

Historien om Rallarvegen


Rallarvegen er den ultimate sykkelopplevelsen og har vokst frem som en av landets mest populære sykkelruter. Den strekker seg fra Haugastøl i øst til Flåm i vest og er ca. 8 mil. Alternativ rute går til Voss. Rallarvegen er ”et lite stykke Norge”. Sykkelruten starter i høyfjellet, forsetter forbi Hardangerjøkulen, passerer store elver med smeltevann fra fjellet, går via den ville Flåmsdalen med fossefall og avsluttes i det vakre og velkjente norske fjordlandskapet. Rallarvegen byr ikke bare på mektig natur, det er også en reise gjennom fascinerende kultur og historie.

Historien om Rallarvegen

I mars 1894 vedtok Stortinget at det skulle bygges en jernbaneforbindelse mellom Christiania og Bergen. Bergensbanen skulle bygges over det veiløse fjellet. Før anleggsarbeidet kunne settes i gang, måtte det bygges anleggsveier fra Geilo, Flåm og Voss. Å bygge Bergensbanen ble sett på som en umulig oppgave. Fra arbeidet startet i 1894 til åpningen i 1909 hadde man brukt 700.000 kilo dynamitt, 500 km lunter og 2,5 millioner dagsverk. Anleggsarbeideren ble kalt Rallar, fra det svenske ordet rallare som kommer av dialektordet ralla (trillebår). Det er dette som har gitt den gamle transportveien det populære tilnavnet Rallarvegen.

Ønsker du å se en smakebit på hva du har i vente? Se vår film fra Rallarvegen her.

Finse 1222 sykkelsalg 2019


Sykkelsalget 2019 starter 12. august! Hvert år selger vi utleiesyklene fra Sykkel 1222. Vi har flere typer sykler av ulik årsmodell og i ulike prisklasser. Syklene er naturligvis tilpasset sykkelturen på Rallarvegen, men passer også fint som bysykler.

FINSE 1222 SYKKELSALG STARTET 12. AUGUST OG AVSLUTTES 28. SEPTEMBER 2019

Hvert år selger vi våre utleiesykler. I samarbeid med Stians Sport har vi utviklet våre helt tilbake fra 2008. De er robuste og gode sykler.  Disse er naturligvis tilpasset sykling på Rallarvegen. De fungerer også utmerket som bysykler. Vi selger ulike modeller i ulike prisklasser. Alle våre sykler gjennomgår full service mellom hver utleie og er i god stand. Før vi leverer sykkelen til deg, vil vi gi den en siste service.  Dette slik at den er i god stand når du får den. Levering skjer enten ved post, leveranse med tog på en stasjon mellom Oslo og Bergen eller personlig oppmøte på Finse stasjon.

NB! Leveranse av syklene vil skje i tidsrommet 15. – 30. september.

Alle prisene blir oppgitt med mva, men uten frakt. Det koster rundt 400,- å få sykkelen tilsendt per post og ca kr 250,- for leveranse med tog på en stasjon mellom Oslo og Bergen. 

For å kjøpe sykkel eller få mer informasjon om våre sykler, kontakt vår sykkelansvarlig på telefon 919 10 140 eller på epost.

Merida Komfort dame og herre 2017 – Finse 1222

Merida herre 2014

 • Kraftige fester for bagasjebrett
 • Shimano mekaniske skivebremser
 • Gode skjermer
 • Innebygd Alfine 8 girsystem fra Shimnao. Dette er svært slitesterkt og gir minimal risiko for tekniske vanskeligheter på turen
 • 26″ hjul (dekkene er kraftigere enn normalt)
 • Flaskeholdere på alle syklene utenom de små modellene (41 og 46 cm)

 

Pris: 3 500,- (Veiledende pris: 11 999) 

 

Merida Komfort dame 2016 – Finse 1222
Merida dame 2016 modell

 • Kraftige fester for bagasjebrett
 • Shimano mekaniske skivebremser
 • Gode skjermer
 • Innebygd Alfine 8 girsystem fra Shimnao. Dette er svært slitesterkt og gir minimal risiko for tekniske vanskeligheter på turen
 • 26″ hjul (dekkene er kraftigere enn normalt)
 • Flaskeholdere på alle modeller utenom de minste modellene (41 og 46 cm)

Pris: 2 500,- (Veiledende pris: 11 999) 

 

Merida Komfort herre 2016 – Finse 1222
Merida herre 2016

 • Kraftige fester for bagasjebrett
 • Shimano mekaniske skivebremser
 • Gode skjermer
 • Innebygd Alfine 8 girsystem fra Shimnao. Dette er svært slitesterkt og gir minimal risiko for tekniske vanskeligheter på turen
 • 26″ hjul (dekkene er kraftigere enn normalt)
 • Flaskeholdere

Pris: 2 500,- (Veiledende pris: 11 999) 

 

Merida Mtb29 Big Nine Vasa Salen UTSOLGT

 • Framdemper på 100 mm fra Rock Shox RL GOLD dempegaffel med luft og lockout
 • Shimano Deore XT-gir og SLX komponenter
 • Lett aliminiumsramme (TFS teknikk)
 • Hydrauliske bremser
 • 29″ hjul
 • Bagasjebrett
 • Flaskeholder er montert

Pris: 4 500,- (Veiledende pris: 13 999)