Kjøkkenet


Kjøkkenet og restaurantopplevelsen har alltid vært en viktig del av oppholdet på Finse 1222. Vi vet at måltidene er viktige for gjestene som er på tur, enten det er med familien eller med kollegaene. Vi har dyktige kokker som tilbereder alt fra bunnen, og som ikke tar noen snarveier.

Råvarene er av beste kvalitet. I hver grønnsak som skrelles, i hver fisk som fileteres og bak hvert kjøttstykke som marineres ligger det masse kjærlighet og engasjement. Vi ønsker å benytte oss av lokale råvarer, blant annet kommer mye av kjøttvarene fra Haugen Gardsmat i Flåm. Vi har også en god del økologiske råvarer.

Frokost

Vi legger opp en variert og innholdsrik frokostbuffet. Vi baker vårt eget brød, vi har masse godt pålegg. Noe er levert av lokale leverandører, og noe er hjemmelaget. Vi har alltid godt bacon og eggerøre av økologiske egg. Vi lager også havregrøt, en tradisjon vi har holdt siden hotellet oppstart i 1909. På buffeten finner du matpapir, slik at du kan pakke inn egensmurt nistepakke.

Lunsj

For grupper serverer vi varm lunsj i restauranten, og den må forhåndsbestilles. Vi har også servering av gode småretter i Millibar. Menyen varierer, og i ukedagene serverer vi Rallarsuppe. I helgene har vi som oftest hjemmelaget pizza, viltburger, kjøttboller, pasta og Rallarsuppe. Det er også salg av Finseblings, Finseboller og kaker. I Millibar kan du også kjøpe det du ønsker av drikkevarer. Millibar er åpen for alle, også dere som starter eller ender turen på Finse.

Middag

Dagen avsluttes med treretters middag i restauranten, hvor vi har bordsetning kl. 19 og 21. Menyen er satt på forhånd og skiftes ut omtrent daglig. Dersom du har allergier, er det fint å få beskjed i forkant slik at kjøkkenet kan forberede alternative menyer. Hvis du ønsker oppgradert meny, kanskje du skal feire bursdag eller gifte deg, kan vi oppgradere middagen til fireretters festmiddag. Kjøkkensjefen blir med i planleggingen etter ønske fra gjestene. Til god mat hører god drikke. Utvalget vårt er håndplukket fra vår leverandør Moestue Grape Selection. Vi er glade og stolte av å ha vår egen Finsevin – i samarbeid med den gode produsenten Coffele fra Toscana.

Priser 2019
260,- Frokost med selvsmurt matpakke
615,- Treretters middag

Få en smakebit på hva våre gjester får servert til middag, de hjemmelagde kakene i Millibar, selve kokkeleringen samt de gode lokale råvarene. #kjokken1222 kan du følge på Instagram her.