Beliggenhet


Til Finse 1222 kommer du kun med tog, til fots eller på sykkel.

Beliggenhet

Finse ligger på Bergensbanens høyesteliggende stasjon, 1222 meter over havet. Selv om det ikke er bilvei til Finse, er det lett å komme seg til hotellet med tog, til fots eller på sykkel langs Rallarvegen. Finse ligger i randsonen til nasjonalparker og verneområder, og er et fantastisk utgangspunkt for turer. Hotellet ligger på perrongen, så det er lett å ta seg frem til resepsjonen.

Tog til stasjonen Finse (Bergensbanen)

Finse ligger ca. fire timer med tog fra Oslo og 2,5 timer med tog fra Bergen. Daglig går det fire avganger i begge retninger (inkludert nattoget). Du kan kjøpe togbilletter på nsb.no. Hvis dere reiser i gruppe, kan du se denne siden for informasjon om grupperabatter. Du kan også laste ned NSB sin applikasjon, dersom du ønsker å få en oversikt og status over alle avganger. Det er også mulig å kjøre til nærliggende stasjoner, parkere der og ta toget opp.

Parkering på Voss, Ål og Haugsastøl

Hvis du kjører fra vest, kan du parkere på Voss. Det er parkeringsplass på stasjonen, og den er nokså rimelig. Toget fra Voss til Finse tar litt over en time. Hvis du kommer fra øst, er det fint å parkere på Ål stasjon. Det er gratis parkering rett ved siden av stasjonen. Toget fra Ål til Finse tar en time. Det er også mulig å kjøre til Haugastøl, hvor det også er gratis parkering. Toget fra Haugastøl til Finse tar ca. 20 minutt. Merk at det ikke er alle togene som stopper på Haugastøl, så sjekk rutetidene før avreise.

For dere som sykler Rallarvegen til Flåm, og skal tilbake mot Oslo/Bergen, må du ta Flåmsbanen fra Flåm til Myrdal. På Myrdal skifter du til tog enten øst mot Oslo eller vest mot Bergen på Bergensbanen.