Teambuilding


Ta toget rett inn i villmarken og direkte til hotelldøren uansett vær. Hos oss på hotellet Finse 1222 kan dere være "alene" sammen. Hotellet har en annerledes og uformell stemning samt store fellesarealer, flere konferanserom og et kjøkken vi er svært stolte av. Rett utenfor døren finnes storslagen natur og rekreasjonsmuligheter. Finse er det perfekte stedet for å kombinere jobb og et utall av aktiviteter rett utenfor hotelldøren. Utfluktene setter varierende krav til styrke og kondisjon. Fra sykling på Rallarvegen, skiseiling og ekspedisjonstrening til hundekjøring og oppvarmet badestamp. Skiseilingen på Finsevann passer perfekt som en dagaktivitet eller som et avbrekk i kurs. Om du behersker alpinski, behersker du også skiseiling som gir en enorm mestringsfølelse. Nytt i 2011 var de polare opplevelsestilbudene på Finse, med hundekjøring, besøk i Framheim og avslutning på hotellet med Framkarenes gallamiddag.

Skal du arrangere firmatur, kick-off, teambuilding, gruppetur eller kanskje en blåtur?

Ta gjerne en titt på våre aktiviteter på Finse, sommer som vinter. I tillegg har vi også flere andre spennende tilbud som bl.a. innebærer foredrag og aktiviteter arrangert av Yourway. Les mer om dette lenger nede på siden.

Foredrag på Finse

Planlegger du en samling og ønsker tips til vinkling/tema og foredragsholder? Hos oss på Finse har vi kunnskapsrike ansatte og eksterne samarbeidspartnere som kan holde foredrag innenfor kategoriene historie, natur og motivasjon. Eksemplene vedlagt viser noen eksempler på alternativer. Pris på forespørsel.

Historiske foredrag: Finse, Finse 1222 og Bergensbanen (Finse 1222)

 • Historiske tråder gjennom Finse
 • Bergensbanen – en politisk og teknisk bragd (Foredraget kan  gjennomføres med en mer byggeteknisk vinkling)
 • Krigshistorien – flyplass på Hardangerjøkulen
 • Lordehyttene – baronene Garvagh og deres jakthytter i Skarveheimen

Naturbaserte foredrag: Høyfjellsnaturen og isbreen (Ulike foredragsholdere)

 • Finsenaturen – Skikkelig vakker, skikkelig tøff (Honoria Hamre)

Historiske foredrag: Polarhistorien (Yourway)

 • Ernest Shackleton: «Finse – et Antarktis i miniatyr». Ernest Shackleton er kjent for sitt lederskap i ekstreme situasjoner, og noe av grunnlaget ble lagt på Finse i 1914
 • Amundsen og Scott – Iskaldt kappløp til Sydpolen. I 1911 la to ekspedisjoner ut mot Sydpolen, med to forskjellige utgangspunkt. En kom hjem med suksess i bagasjen mens den andre aldri kom tilbake
 • Nansen & Andrée: Triumfer og tragedier i Polhavet
 • Vestkysten eller døden: Et mål uten returmulighet

Motivasjonsforedrag (Randi Skaug)

 • Mot toppen – om gjennomføring, basert på Everest.
 • Finn kongefølelsen – 10 teknikker for å gjøre hver dag til en god dag.
 • Sakteruta – om frykt og motivasjon

Andre foredrag

 • Star Wars og isplaneten Hoth – location Finse

Ledersamling

På hotellet Finse 1222 har vi konferansefasiliteter egnet for en ledersamling. Foruten møterom av ulik størrelse, finnes naturen rett utenfor døren med kvistede løyper på vinteren og vandre- og sykkelmuligheter på sommeren.

Vår samarbeidspartner Yourway har kompetanse til å skreddersy team- og lederutvikling inspirert av polfarernes bragder. Dette er blitt gjennomført flere år her på Finse. Finse har vært en ettertraktet plass for polfarere i mer enn 100 år.

Lederseminarer på Finse fokuserer på historien om de to første ekspedisjonene som nådde Sydpolen. Gjennom den unike Framheim på Finse blir deltakerne tatt med mer enn 100 år tilbake i tid og gjenopplever kappløpet til Sydpolen i 1911.

Akkurat som Amundsen og Scott vil deltakerne bli satt på prøve gjennom ulike oppgaver. Her vil deltakereners evne til konsentrasjon, samarbeid og lederskap bli utfordret på ulike måter.

For å nå Sydpolen måtte både Amundsen og Scott ta avgjørelser som både skapte splittelse og følelsen av fellesskap. De måtte begge arbeide under sterkt press fra hverandre og de visste begge at det bare var plass til en seierherre. På Finse vil vi gjenskape både de fysiske og mentale utfordringene. Dette vil gi deltakerne unike opplevelser og erfaringer.

Yourway

Vår flinke samarbeidspartner har Yourway spesialisert seg på å tilby aktive opplevelser, både for små og store grupper. Målet for Yourway er alltid å tilby det lille ekstra som man ikke så lett oppnår på egenhånd. Derfor vil du heller ikke finne så mange av deres opplevelser andre steder.

I januar 2011 ble det fraktet et historisk puslespill på 65 biter til Finse. Tre dager etter ankomst var puslespillet satt sammen og Yourway kunne stolt presentere Framheim på Finse. Framheim var hytta som Roald Amundsen og hans menn overvintret i på deres vei til Sydpolen for mer enn hundre år siden.

Ved siden av Framheim på Finse er Yourway en viktig samarbeidspartner i arbeidet med ekspedisjonsfestivalen Expedition Finse. Yourway fungerer også som prosjektleder for teambuilding/utendørsopplevelser når grupper/firma ønsker et skreddersydd program av aktiviteter og opplevelser på Finse, sommer som vinter.

Her er tre eksempler på hva Yourway tilrettelegger på Finse:

Amundsen Challenge: Lagkonkurranse med ulike utfordringer knyttet til polarhistorien og kappløpet til sydpolen. Postene er rundt omkring på Finse og oppgavene løses i grupper. Svært egnet i forbindelse med teambuilding.

Ekspedisjons- og vinterferdigheter: Ferdigheter og teknikker for vinterfriluftsliv tilpasset de største barna og de spreke voksne. Gjennomføres som poster i nærområdet hvor det fokuseres på ulike sider ved turplanlegging og gjennomføring av turer om vinteren.

Hundekjøring i polarhistoriske sledespor: Framheim på Finse gir deg historien om de første ekspedisjoner til Sydpolen. Med en historisk ramme kan du oppleve å kjøre hundespann på samme måte og med samme utstyr som Roald Amundsen og hans menn.

Står firmatur, kick-off, teambuilding, gruppetur, ledersamling eller kanskje en blåtur på planen? Kontakt oss direkte på tlf. 56 52 71 00 eller epost, så sender vi deg et tilbud.