Fjell til fjord: 25. april, 30. april, 1. mai, 2. mai, 16. mai 2020 AVLYST


Vårens vakreste eventyr! Med egen fører går dere fra Finse, over Hardangerjøkulen, og ned til blomstringen i Simadalen i Eidfjord. I samarbeid med Bergans Adventures arrangerer vi Fjell til fjord som en komplett pakke med guidet skitur, overnatting, god mat og drikke og utsikt til vakker natur.

Mai på Finse er fantastisk på mange vis. Dagene er lange, temperaturen er fin og skiføret er upåklagelig. Du kan ta med deg jobben og ha arbeidsdager her oppe, eller du kan reise en helg med familien. Kombinert med skiturer, vil dere uansett få flotte naturopplevelser!

En av de fineste vårskiturene starter hos oss, 1222 moh, vi går over Hardangerjøkulen (1876 moh) og nyter panoramautsikten over sørvest Norge. Turen går videre ned mot Simadalen, hvor vi tar av skiene og vandrer ned mot Hardangerfjorden. Vi går altså fra vinterparadiset og ned til lukten av grønt gress og blomstrende frukttrær.

Skituren er hard, og noen vil si krevende. Dette er både på grunn av lengde på turen, høydemeter opp og ned, og utforkjøringene. Dette krever god erfaring på ski, og det anbefales ikke at du deltar på turen hvis du har høydeskrekk. Alle må gå turen med fjellski med stålkanter. Turen er ca. 25 kilometer lang, den starter tidlig på morgenen, og vi bruker rundt 10 timer inkludert pauser. Vel fremme ved fjorden venter transport som tar oss til Ustaoset, før toget går tilbake til Finse.

Pris for guidet tur og overnatting på Finse 1222
Pris: kr 5990,- pr person i dobbelt- eller flersengsrom

Tidspunkt for turene våren 2020 vil være:
Lørdag 25. april
Torsdag 30. april
Fredag 1. mai
Lørdag 2. mai
Lørdag 16. mai

Program vårskituren Fjell til fjord

DAG 1 – VELKOMMEN TIL FINSE

Oppmøte på hotellet Finse 1222 i løpet av ettermiddagen.
Kl. 20.15 Ferdaråd – Her møter du guidene og de andre deltagerne, og sammen går vi gjennom detaljene rundt turen og det blir mulighet for å få svar på eventuelle spørsmål man måtte ha
Kl. 21.00 Treretters middag.

DAG 2 – SKITUREN FJELL TIL FJORD

Kl. 06.00 – 07.00 – Frokost og smøring av niste
Kl. 07.00 – Avmarsj fra Finse 1222.
Vi går over Finsevann og opp til Hardangerjøkulen (1876 moh) og Olavsvarden. Herfra kan vi nyte panoramautsikten over Sørvest-Norge hvis været tillater det før vi begir oss ned og ut av breen ved Tresnut og videre over Moldnut og Torkjellshøgda til Storhaugen. Turen går videre ned mot Simadalen hvor vi tar av oss skiene og bærer disse ned mot Hardangerfjorden og endepunktet.
Ca. kl.17.30 – Ankomst Simadalen og transport tilbake til Ustaoset
Kl. 19.32 -Tog fra Ustaoset til Finse
Kl. 21.00 – Treretters middag

DAG 3 – HJEMREISEDAG

Kl. 08.00 – 11.00 – Frokost og smøring av niste.
Om man ønsker, kan man legge ut på dagstur på egen hånd før man returnerer hjem med det toget man har bestilt.

Pris 5990,- pr person inkluderer
– Fullpensjon i to døgn med frokost, nistepakke med påfyll av termos og treretters middag på Finse 1222
– Overnatting to døgn i femsengsrom (Oppgradering av rom er mulig mot tillegg i prisen. Se full oversikt over prisene her.)
– Guidet tur fra Finse til Simadalen
– Busstransport fra Simadalen til Ustaoset
– Togbillett fra Ustaoset til Finse etter skituren

Bestill den fantastiske vårskituren her.

Det detaljerte programmet for turen, utstyrslisten og praktiske detaljer kan du lese om på nettsidene til Bergans Adventures her.

Passer ikke de oppsatte datoene? Finse 1222 og Bergans Adventures arrangerer turen i hele mai for grupper på minimum 8 personer. Send en forespørsel til post@bergansadventures.no for å avtale datoer og for å få mer informasjon.

Magasinet Reiselyst skrev en reportasje om denne turen, les hele artikkelen her.