Fjell til fjord: 5., 8. og 15. mai – Ekstra tur: 12. mai


Vårens vakreste eventyr! Med egen fører går dere fra Finse, over Hardangerjøkulen, og ned til blomstringen i Simadalen i Eidfjord.

Mai på Finse er fantastisk på mange vis. Dagene er lange, temperaturen er fin og skiføret er upåklagelig. Du kan ta med deg jobben og ha arbeidsdager her oppe, eller du kan reise en helg med familien. Kombinert med skiturer, vil dere uansett få flotte naturopplevelser!

En av de fineste vårskiturene starter hos oss, 1222 moh, vi går over Hardangerjøkulen (1876 moh) og nyter panoramautsikten over sørvest Norge. Turen går videre ned mot Simadalen, hvor vi tar av skiene og vandrer ned mot Hardangerfjorden. Vi går altså fra vinterparadiset og ned til lukten av grønt gress og blomstrende frukttrær.

Skituren er hard, og noen vil si krevende. Dette er både på grunn av lengde på turen, høydemeter opp og ned, og utforkjøringene. Dette krever god erfaring på ski, og det anbefales ikke at du deltar på turen hvis du har høydeskrekk. Alle må gå turen med fjellski med stålkanter. Turen er ca. 25 kilometer lang, den starter tidlig på morgenen, og vi bruker rundt åtte, ni timer inkludert pauser. Vel fremme ved fjorden venter transport som tar oss til Ustaoset, før toget går tilbake til Finse.

Program vårskituren Fjell til fjord

Dag 1
19.00 eller 21.00 Treretters middag på Finse 1222
20.30 Møte med guide og informasjon om turen

Dag 2
06.00 Frokost hvor man lager egen nistepakke
07.00 Avmarsj
17.30 Ankomst Simadalen og transport tilbake til Ustaoset
19.32 Tog fra Ustaoset til Finse
21.00 Treretters middag på Finse 1222

Dag 3
08.00 – 11.00 Frokost hvor man lager egen nistepakke

Pris 5 600,- pr person inkluderer overnatting i enkeltrom i to netter, middag, frokost og selvsmurt nistepakke og påfyll av termos. Prisen inkluderer også skituren med guide samt transport tilbake til Finse.
Pris 4 900,- pr person inkluderer overnatting i dobbelt- eller flersengsrom i to netter, middag, frokost og selvsmurt nistepakke og påfyll av termos. Prisen inkluderer også skituren med guide samt transport tilbake til Finse.

Tidspunkt for turene våren 2018 vil være:
Lørdag 5. mai – Fult
Tirsdag 8. mai
Tirsdag 15. mai
Ekstra tur: 12. mai (Hotellet er fult denne helgen, men det er mulig å overnatte andre steder på Finse om man ønsker å delta på turen.)

Vi gjør oppmerksom på at det må være 10 påmeldte for at turen skal gå. Hvis det ikke er nok deltagerne, vil vi om mulig foreslå en annen dato. Uansett vil dere bli kontaktet dersom det skulle bli avlysninger.

Vi arrangerer også turen i hele mai på forespørsel fra grupper på minimum 10 personer. Send en epost for bestilling og mer informasjon.

Magasinet Reiselyst skrev en reportasje om denne turen, les hele artikkelen her.