Finsejazz 2020


I samarbeid med Bergen Jazzforum arrangerer vi Norges høyestliggende jazzfestival 24. - 26. januar 2020 for 25. gang.

I år er det 25. gang vi arrangerer FinseJazz i samarbeid med Bergen Jazzforum. Velkommen til Norges høyestliggende jazzfestival! Her får du spennende musikalske opplevelser i en unik og intim atmosfære på høyfjellet.

Gjennom den lange historien har vi hatt besøk av Hot Club de Norvège, Nils Petter Molvær, Come Shine, Paal Nilsen Love, Knut Reiersrud, Susanna Wallumrød, Real Ones, Per Zanussi, Bugge Wesseltoft og Stein Torleif Bjella – for å nevne noen.

Program

Fredag
22:30 Real Ones

Lørdag
14:00 Cala Boca
21:30 Juno
23:00 Cortex

Festivalpass

 • Hele helga kr 950,-
 • Konsert fredag kr 450,-
 • Dagspass lørdag kr 600,-
 •  

  Norges høyestliggende jazzfestival har holdt til på Finse 1222 siden 1996. I 2020 er det 25. gang vi arrangerer denne fine helgen i samarbeid med Finse 1222. Gjennom den lange historien har vi hatt besøk av Hot Club de Norvège, Nils Petter Molvær, Come Shine, Paal Nilssen-Love, Sam Amidon, Knut Reiersrud, Susanna Wallumrød, Arild Andersen og Stein Torleif Bjella – for å nevne noen. I slutten av januar fylles hotellet med jazzinteresserte, turglade gjester. Konserter og skiturer, god mat og sosialt lag – dette er en helg du bør være tidlig ute med å bestille.

   

  FREDAG 24. JANUAR

  REAL ONES

  DAVID CHELSOM VOGT vokal, fele IVAR CHELSOM VOGT gitar, vokal JØRGEN SANDVIK gitarer, vokal ØYSTEIN SKJÆLAAEN bass, vokal KÅRE OPHEIM trommer, vokal

  I 25 år har Real Ones imponert som et fantastisk liveband. De startet som et rent folkemusikkband, men som følge av en stadig søken etter nye uttrykk har de siden da utviklet seg til å bli et av Norges mest særegne ensembler i krysningspunktet mellom folk, pop, rock med klare referanser til verdensmusikk og elektronika.

  Det er et understatement å hevde at Real Ones har tatt av. Barndomskameratene fikk Spellemann for beste popgruppe i både 2008 og 2013, kritikerhyllest har vært unison både for plater og konserter, og mangfoldet i musikkinteressen har tatt dem fra minus tretti på Voss til pluss tretti i India. Og nå stopper Real Ones-toget på Finsejazz igjen, hva gradestokken viser i slutten av januar på Finse 1222 vet vi ikke svaret på enda. Temperaturen blir uansett høy når bandet inntar scenen fredag kveld på høyfjellet!

   

  LØRDAG 25. JANUAR

  CALA BOCA

  Cala Boca er et band bestående av trekkspilleren Heine Bugge, 9-strengs gitarist Per Olav Kobberstad, perkusjonisten Audun Humberset, og sangerinnen Gabriela Garrubo. Kvartetten presenterer et spennende utvalg av både egne komposisjoner, bossa nova, samba, og musikk fra Sør-Amerika av komponister som Piazzolla, Sivuca, Joao Donato, Tom Jobim og flere. Bandet har en meget unik instrumentsammensetning som sjeldent høres på disse trakter, så ta turen for en spennende og hyggelig konsertopplevelse!

  CORTEX

  Avantgarde Party Music!

  THOMAS JOHANSSON trompet KRISTOFFER BERRE ALBERTS saksofon OLA HØYER bass GARD NILSSEN trommer

  Cortex er en energisk kvartett grunnlagt av Thomas Johansson i 2007, med originale komposisjoner, vekt på dynamikk, groove, interaksjon og sjangermiks. Bandet spiller speler beintøff jazz med frie rammer, men med solide melodiske og rytmiske element, og musikerne deler en felles musikalsk plattform i amerikansk avantgardejazz fra 60- og 70-talet. Don Cherry er et referansepunkt, men dette er musikanter som også lar seg inspirere av navn som Dave Douglas og John Zorn. Cortex er et kollektiv med usedvanlig solister enten de spiller i et vanvittig tempo eller tar dynamikken helt ned i det sarte og vare. Litt som klimaet på Finse også kan være, vilt og vakkert på samme tid.

   

  JUNO

  THEA ELLINGSEN GRANT vokal MALIN DAHL ØDEGÅRD vokal MONA KROGSTAD saksofon GEORGIA WARTEL COLLINS kontrabass INGVALD VASSBØ trommer

  JUNO er et ungt band med utspring fra den velrennomerte jazzlinja i Trondheim. De har allerede rukket å etablere seg som et solid liveband på den norske musikkscenen. Dansbare grooves og kompleks rytmikk møter melodiøse refreng og eksperimentelt tonespråk med rap og fengslende improvisasjon. Den uvanlige besetningen med to vokalister, tenorsaksofon, kontrabass og trommer gir musikken et umiskjennelig og karakteristisk preg.

  Til tross for sin korte levetid har bandet allerede rukket å spille på steder som Edinburgh Jazz & Blues Festival, Chris Beetles Gallery i London, Vinterjazz i Århus, samt Bylarm, Trondheim Calling, Kongsberg Jazzfestival og Moldejazz her hjemme i Norge. Høsten 2017 var de også plukket ut til å være med på Oslo Jazzfestivals «Nordic Showcase». I det JUNO debuterte med singelen «Mike» januar 2019, var bandet allerede et av landets mest ettertraktede liveband. Mye tyder på at 2020 blir JUNOs år, med nye singelslipp og ikke minst det etterlengtede debutalbumet produsert av Kristoffer Lo. (Highasakite, PELbO). Vi gleder oss til å ta i mot denne gjengen på Finsejazz for første gang!

  Priser 24-26. januar (2 netter) overnatting og festivalpass per person:

  • Kr 4160,- i dobbeltrom
  • Kr 3900,- i budsjettrom
  • Kr 4800,- i rom med balkong
  • Kr 4000,- i 3-sengsrom
  • Kr 3925,- i 4-sengsrom

  Bestill overnatting og festivalpass.