Finsejazz


I samarbeid med Bergen Jazzforum arrangerer vi Norges høyestliggende jazzfestival fra 25. - 27. januar 2019!

I over 20 år har Finse 1222 i samarbeid med Bergen Jazzforum laget Norges høyestliggende jazzfestival! Her får du spennende musikalske opplevelser i en unik og intim atmosfære på høyfjellet.

Gjennom den lange historien har vi hatt besøk av Hot Club de Norvège, Nils Petter Molvær, Come Shine, Paal Nilsen Love, Knut Reiersrud, Susanna Wallumrød, Real Ones, Per Zanussi, Bugge Wesseltoft og Stein Torleif Bjella – for å nevne noen.

Program

Fredag 25. januar

KNUT REIERSRUD BAND

Lørdag 26. januar

GEIR SUNDSTØL
NINA & THE BUTTERFLY FISH
SAM AMIDON

Priser 2019
4060,- pr person i dobbeltrom i to netter fra fredag til søndag. Prisen inkluderer middag, frokost med selvsmurt nistepakke / påfyll termos, og alle konsertene.
950,- per person for kun festivalpass for hele helgen.
Ta kontakt med oss på epost for mer informasjon / bestilling av overnatting og festivalpass til denne flotte helgen.
Vi har fremdeles ledige festivalpass, men venteliste for overnatting.

(Arrangements-foto: Sveinung Sigbjørnsen)

Artister

KNUT REIERSRUD BAND – Fredag kl 22:30

Knut Reiersrud Band

Foto: Per Arne Ellefsen

Gitargeni med bluesasyl på Finsejazz

KNUT REIERSRUD vokal, gitar DAVID WALLUMRØD tangenter BJØRN HOLM vokal, gitar NIKOLAI HÆNGSLE bass ANDREAS BYE trommer
Knut Reiersrud er blant Norges mest allsidige og samtidig gjenkjennelige gitarister. Han hopper uanstrengt mellom groovy blues, vakre folketoner, salmer og de fleste andre sjangrer. Innimellom 5000 konsertar og over 100 plateinnspillinger har han lært seg å traktere det meste som har strenger. En musiker som evner å se bakover og fremover, samtidig som han gjør begge deler bedre. Knut Reiersrud Band ga ut sin siste plate i januar 2018 på Jazzland Records. På «Heat» er det samlet et knippe sterke og nyskrevne låter innspilt live i velrenommerte Studio Paradiso. I besetningen finner vi en unik samling av noen av landets fremste og mest hardtarbeidende musikere. Keyboardist David Wallumrød, gitarist Bjørn Holm, bassist Nikolai Hængsle Eilertsen og trommeslager Andreas Bye. Sammen får dette stjernelaget æren av å åpne Finsejazz 2019 på høyfjellet!
Foto: Per Arne Ellefsen

GEIR SUNDSTØL – Lørdag kl 14:00

Geir Sundstøl

Fotograf: Jørgen Nordby

GEIR SUNDSTØL gitarer, pedalsteel, elektronikk

Gitarist og instrumentsamler Geir Sundstøl hadde spilt på over 260 plater med andre artister før han platedebuterte med soloalbumet «Furulund» i 2015. 27 år ut i karrieren tok han altså steget, og ble belønnet med strålende anmeldelser og Spellemannsnominasjon.

I begynnelsen av oktober 2018 var Sundstøl klar med sin tredje utgivelse på Hubro, med den noe underfundige tittelen «Brødløs», som også fikk svært rosende omtale i både norsk og internasjonal presse. Han henter inspirasjon fra jazz, blues, roots og country, men mest av alt er dette original, vindskeiv og vakker musikk som passer perfekt til en stemningsfull formiddagskonsert på Finsejazz.

«Halvt menneske, halvt gitar. En av Norges fremste musikere maner fram et landskap det frister å gå seg vill i.» – VG – 6/6
«Geir Sundstøl får blinde til å se» – Dagens Næringsliv / Audun Vinger

NINA & THE BUTTERFLY FISH – Lørdag kl 23:00
NINA & THE BUTTERFLYFISHNINA KRISTINE LINGE vokal, gitar DAN PETER SUNDLAND bass IVAR MYRSET AASHEIM trommer

Sommerfuglfisk er gitarist og vokalist Nina Kristine Linge sin trio, og ble til under studiene på jazzlinjen i Trondheim. Med sine sjangeroverskridende komposisjoner, fremført med bøttevis av groove, improvisatorisk frihet og energisk spilleglede har de begeistret publikum på festivaler som Moldejazz, Nattjazz og Vossa Jazz. Musikken er inspirert av afrikanske og latinamerikanske rytmer, Nblues, jazz, folkemusikk og bluegrass. Bandet bobler over av gnistrende overraskelser og komplekse sidesprang, men det er hele veien lyst, tilgjengelig og viktigst av alt: gøy.

SAM AMIDON – Lørdag kl 21:30

SAM AMIDON

Foto: Terry Magson

SAM AMIDON gitarer, vokal CHRIS VATALARO trommer, elektronikk

“…opens a window on the American past and lets us feel it like nothing else around.” (NPR)

Sam Amidon er en amerikansk sangskatt i seg selv. Multiinstrumentalisten er mest kjent for å tolke tradisjonsmusikken frå Sambandsstatene – skjønt tolking gir ikke et presist bilde av en konsertopplevelse med Sam Amidon – det hele er gjort så intenst personlig at det fremstår som hans egen musikk. Født i Vermont, flasket opp med irlandsk og appalachisk folkemusikk, har han produsert sin egen subsjanger, avant-folk, og med en passelig dose manglende respekt spilt inn det meste av amerikansk tradisjonsmusikk (og en og annen Mariah Carey-cover). I 2017 tok han neste steg og – til strålende kritikk – begynte å gi ut sin egen musikk. Folkemusikk for framtiden!