Finsejazz – Fullbooket


I samarbeid med Bergen Jazzforum arrangerer vi Norges høyestliggende jazzfestival fra 26. - 28. januar 2018!

I over 20 år har Finse 1222 i samarbeid med Bergen Jazzforum laget Norges høyestliggende jazzfestival!

Gjennom den lange historien har vi hatt besøk av Hot Club de Norvège, Nils Petter Molvær, Come Shine, Paal Nilsen Love, Knut Reiersrud, Susanna Wallumrød, Real Ones, Per Zanussi og Stein Torleif Bjella – for å nevne noen.

Hotellet er dessverre fullbooket hele helgen i tillegg til mange står på venteliste. Dersom du har spørsmål, kontakt oss på epost for mer informasjon.

Priser
3600,- pr person i dobbeltrom i to netter fra fredag til søndag. Prisen inkluderer middag, frokost med selvsmurt nistepakke / påfyll termos, og alle konsertene. Enkeltromstillegg er 350,- pr natt.
Helgepass med alle konsertene 850,-

Program (flere artistnavn kommer)
Fredag 26. januar
ROHEY
Lørdag 27. januar
STEINAR RAKNES & TORE BRUNBORG – BACKCOUNTRY
BERGLUND / ÖSTRÖM / WESSELTOFT

Årets artister (flere kommer)

ROHEY

Foto: Torstein Lund Eik

Foto: Torstein Lund Eik

 

 

 

 

 

 

 

Din nye favorittvokalist!

ROHEY TAALAH vokal IVAN BLOMQVIST tangentar KRISTIAN B JACOBSEN bass HENRIK LØDØEN trommer

Etter lang turne som oppvarmere for Bernhoft og strålende omtale i Jazzwise er Rohey mer enn klare for å overta hovedrollen. Bandet har dype soul-røtter og et retrofuturistisk sound der sjangergrensene mellom neo-soul, jazz og R&B er visket ut. Musikken er forankret i klassisk soul, men er samtidig hypermoderne med fete synthar, pulserende groove og smakfulle detaljer. Tidløs musikalitet og dagens pop-teft et sted mellom Erykah Badu, Janelle Monáe og The Roots. Rohey slapp debutalbumet «A Million Things» i vår, og har fått strålende mottakelse både her hjemme og i utlandet, blant annet hos den legendariske DJen Gilles Peterson. Etter albumsleppet har bandet turnert heftig i Europa og spilt på flere store jazzfestivaler, inkludert en bejubla konsert på Nattjazz i juni. Nå har heldigvis Rohey også funnet plass til Finsejazz på den travle turnéplanen!

STEINAR RAKNES & TORE BRUNBORG – BACKCOUNTRY

TORE BRUNBORG saksofon STEINAR RAKNES kontrabass

Saksofonisten Tore Brunborg og bassisten Steinar Raknes har fusjonert sine musikalske verdener. Duoen slapp nylig sitt første album sammen, den sterke utgivelsen «Backcountry». Platen ble tatt opp i løpet av en dag i Rainbow Studio i Oslo å har et musiserende og levende preg, som duoen også overfører til sine konserter. Med et helt akustisk lydbilde, der tenorsaksofonen og kontrabassen står i sentrum, både utnytter og utforsker de to musikerne sine instrumenter til det fulle.

Vossingen Tore Brunborg har vært en sentral skikkelse i norsk jazz siden 80-tallet, og var blant annet med å starte det viktige bandet Masqualero, som tilsammen vant tre Spellemannspriser. Gjennom karrieren har han også gitt ut en rekke plater under eget navn og vært involvert i flere store bestillingsverk. De senere årene har han blant annet gjort seg bemerket i samspill med artister som Manu Katche, Tord Gustavsen og Mats Eilertsen, med turnéer på de fleste kontinenter.

Steinar Raknes er på sin side en av landets mest fremtredende bassister, og var under studietiden på NTNU i Trondheim med på å stifte de toneangivende bandene Urban Connection og The Core. Han spiller også fast med Ola Kvernberg Trio og Arvvas, i tillegg til sine egne band Steinar Raknes Quartet og Stillhouse. Gjennom sistnevnte prosjekt har Raknes gjort seg bemerket som både vokalist og låtskriver i americana-sjangeren.

Vi ser frem til en stemningsfull formiddagskonsert i magiske omgivelser på Finsejazz 2018!

BERGLUND / ÖSTRÖM / WESSELTOFT

Foto: Jan Tore Skråmestø

Foto: Jan Tore Skråmestø

 

 

 

 

 

Drømmetrio på høgfjellet

DAN BERGLUND bass MAGNUS ÖSTRÖM trommer BUGGE WESSELTOFT piano

Bugge Wesseltoft, Dan Berglund og Magnus Øström fra E.S.T gjorde sin første konsert sammen noensinne på Nattjazz i mai, på Finsejazz 2018 får vi nå oppleve denne unike trioen sammen på scenen for andre gang. Urpremieren i Bergen fikk strålende mottakelse fra både publikum og pressen, og resulterte også i et radioopptak i Jazzklubben i NRK P2.

Etter lenge å ha hatt lyst til å spille i en pianotrio fant Bugge Wesseltoft ut at det kuleste ville være å spørre de gamle vennene Öström og Berglund om å lage musikk sammen. Med New Conception Of Jazz og E.S.T har de en slags parallell historie sammen helt fra midten av nittitallet. Sammen vil de lage en miks av jazz og progrock forankret i skandinaviske røtter med akustiske instrument og elektronikk om hverandre. I tillegg til å drifte plateselskapet Jazzland, har Wesseltoft vært en pioner i å modernisere den elektroniske jazzmusikken, mens E.S.T var ei av de største suksessene ikke bare i svensk musikkliv, men i hele Europa.

«Det ble ei magisk stund av de sjeldne. En ny, nydelig pianotrio er født og de som liker slikt, kan bare gleda seg til hva som venter når disse får skrudd seg i hop og virkeleg får materialet under huden.» – Bergens Tidende om Nattjazz-premieren