Expedition Finse 2020


Expedition Finse er Norges første ekspedisjonsfestival og vi har som mål å skape et samlingssted for ekspedisjonsfolk. Festivalen skal være for alle som har vært på tur, for de som planlegger og dra på tur og for alle som er interessert i polar- og ekspedisjonshistorie. I år feirer festivalen 10 år og vi ønsker alle velkommen 14-16. februar 2020.

I år kan du blant annet treffe Geoff Somers, Tom og Tina Sjøgren, Eric Phillips, Harald Kippenes, Bengt Rotmo, Aleksander Gamme, Lars Ebbesen – i tillegg til hjørnesteiner som historikeren Andres Bache, Åsnes- kongen Frank Juklestad, Halvard fra Helsport, Thor Øyvind fra Alfa sko, Alex fra Acapulka og mange flere!

 

Program

FREDAG

Rory Golden
21.30 in Jøkulsalen. Opening of the festival. (Irish)
“Welcome in Irish”

Emma Gyllenhammar
21.40 in Jøkulsalen. (English)
“My dreams & inspiration”

Geoff Summers
21.55 in Jøkulsalen. (English)
“The crossing of Antarctica»

LØRDAG

The team & the journalists around “Børge Ousland & Mike Horn”
10.30 in Jøkulsalen. (partly in English)
“The Polar crossing & the headlines”

Anders Bache
14.00-15.00, in Framheim. (English)
«Roald Amundsens Framheimstory»

Eric Phillips
15.30-16.30, in Jøkulsalen. (English)
«50 Shades of White»

Tina and Tom Sjøgren
16.30-17.30, in Jøkulsalen. (English)
«From Everest to Olympus Mons»

CONCERT – «The Explorers &The Frozen Heart»
Saturday at approx. 22.30, in the reception area

SØNDAG

Håkon Skog Erlandsen
11.30 in Jøkulsalen. Concert/ Lecture in English
“Chasing summits”

 


Tom og Tina Sjøgren
Turlegendene Tina og Tom Sjøgren kommer, som ikke bare var første par på de 3 Poler, men også started ExplorersWeb og revolusjonerte satellittkommunikasjon for oss alle. Nå sikter de på et mål som er langt høyere enn Everest!

 

 

 

Foto: Geoff Somers

Geoff Somers
Geoff Somers er en britisk oppdagelsesreisende, spesielt av polarområdene. Han var den første briten som krysset Antarktis til fots, og har en topp i antarktisk som ble navngitt til hans ære, Somers Nunatak. I 1992 ble han tildelt MBE for tjenester til friluftsopplæring og polarutforskning, og i 1996 Polarmedaljen for sine bidrag til polarutforskning.

The Grand Old Man Geoff skal på Finse øse fra sin eventyrlige tur-skattekiste. Blant annet fra sin krysning av Antarktis i 1989-90. 6 karer, 36 hunder, 221 dager og 6000 km.

 

 

Anders Bache
Anders Bache
Anders Bache har arbeidet med polarhistorie i over 10 år i både Norge og utlandet, blant annet ved Scott Polar Research Institute i Cambridge, England. Han er utdannet arkeolog med fokus på polare kulturminner og har de siste årene formidlet polarhistorie på store og små scener, i magasiner, i radio og tv.

På Expedition vil han fortelle historien om Framheim – i en replika av Framheim.

 

 

Eric Phillips
Eric er en veteran når det gjelder polare ekspedisjoner. Han har vært guide for over 25 ekspedisjoner til begge polene. I 2012 var Eric med på å grunnlegge International Polar Guides Association (IPGA). IPGA er nå anerkjent som den ledende autoriteten i godkjenning av polare guider. I sin presentasjon «Classifying polar expeditions: Past, Present and Future» bruker han konkrete eksempler for å belyse hvordan man best kan promotere og gradere turer i kaldt klima.

 

 

Børge Ousland
Med soloekspedisjoner til både Sør- og Nordpolen samt kryssinger alene av både Arktis og Antarktis fra kyst til kyst, har Børge Ousland etablert seg som den ledende polarutforskeren i vår tid.

Børge Ousland, som akkurat kom heim fra Polhavet,vil være med på telefon og fortelle om hans og Mike Horns siste galskaper.

 

 

 

 

 

 

Camp Framheim er dessverre fullbooket. I Camp Framheim kan du bo i telt, spise inne og delta på hele programmet.

Pris kr 2300,-.Prisen inkluderer tilgang på camp, dusj på hotellet, to frokoster inkl. selvsmurt matpakke, to middager og alle foredrag. Send oss en e-post og reserver plass.

 

 

Priser 14 – 16. februar(2 netter) overnatting, frokost, nistepakke, middag og festivalpass per person:

  • Kr 4160,- i dobbeltrom
  • Kr 3900,- i budsjettrom
  • Kr 4800,- i rom med balkong
  • Kr 4000,- i 3-sengsrom
  • Kr 3925,- i 4-sengsrom
  • Kontakt oss på epost for spørsmål. BESTILL