Expedition Finse 2020


Expedition Finse er Norges første ekspedisjonsfestival og vi har som mål å skape et samlingssted for ekspedisjonsfolk. Festivalen skal være for alle som har vært på tur, for de som planlegger og dra på tur og for alle som er interessert i polar- og ekspedisjonshistorie. Vi ønsker alle velkommen til ny festival helgen 14-16. februar 2020.

Da kan vi ønske velkommen til Expedition Finse 2020 og 10-årsjubileum. Vi kan friste med et spennende program og mye morro.

Vår filosofi er sterkere enn noen gang:

Expedition Finse skal være et sted for eventyrere, med eventyrere og av eventyrere.
I år vil du treffe store og små helter, kunne grave, spørre, lære og le!

Programmet: Det blir de friske, unges inspirasjon, det blir historiske tilbakeblikk og det blir en ekstra ‘out of this world’!!!

I år kan du blant annet treffe Børge Ousland, Hannah McKeand, Eric Phillips, Harald Kippenes, Bengt Rotmo, Aleksander Gamme, Lars Ebbesen – i tillegg til hjørnesteiner som historikeren Andres Bache, Åsnes- kongen Frank Juklestad, Halvard fra Helsport, Alex fra Acapulka og mange flere!


Børge Ousland
Med soloekspedisjoner til både Sør- og Nordpolen samt kryssinger alene av både Arktis og Antarktis fra kyst til kyst, har Børge Ousland etablert seg som den ledende polarutforskeren i vår tid.

Børge Ousland, som akkurat nå er midt i isen ute i Polhavet, kommer og forteller om hans og Mike Horns siste galskaper.

 

 

 


Tom og Tina Sjøgren
Turlegendene Tina og Tom Sjøgren kommer, som ikke bare var første par på de 3 Poler, men også started ExplorersWeb og revolusjonerte satellittkommunikasjon for oss alle. Nå sikter de på et mål som er langt høyere enn Everest!

 

 

 

 

Foto: Geoff Somers

Geoff Somers
Geoff Somers er en britisk oppdagelsesreisende, spesielt av polarområdene. Han var den første briten som krysset Antarktis til fots, og har en topp i antarktisk som ble navngitt til hans ære, Somers Nunatak. I 1992 ble han tildelt MBE for tjenester til friluftsopplæring og polarutforskning, og i 1996 Polarmedaljen for sine bidrag til polarutforskning.

The Grand Old Man Geoff skal på Finse øse fra sin eventyrlige tur-skattekiste. Blant annet fra sin krysning av Antarktis i 1989-90. 6 karer, 36 hunder, 221 dager og 6000km.

 

 

Anders Bache
Anders Bache
Anders Bache har arbeidet med polarhistorie i over 10 år i både Norge og utlandet, blant annet ved Scott Polar Research Institute i Cambridge, England. Han er utdannet arkeolog med fokus på polare kulturminner og har de siste årene formidlet polarhistorie på store og små scener, i magasiner, i radio og tv.

På Expedition vil han fortelle historien om Framheim – i en replika av Framheim.

 

 

Eric Phillips
Eric er en veteran når det gjelder polare ekspedisjoner. Han har vært guide for over 25 ekspedisjoner til begge polene. I 2012 var Eric med på å grunnlegge International Polar Guides Association (IPGA). IPGA er nå anerkjent som den ledende autoriteten i godkjenning av polare guider. I sin presentasjon «Classifying polar expeditions: Past, Present and Future» bruker han konkrete eksempler for å belyse hvordan man best kan promotere og gradere turer i kaldt klima.
 


Det blir også Camp Framheim, der kan du bo i telt, spise inne og delta på hele programmet.

Pris kr 2300,-.Prisen inkluderer tilgang på camp, dusj på hotellet, to frokoster inkl. selvsmurt matpakke, to middager og alle foredrag. Send oss en e-post og reserver plass.

 

 

 

 

Priser 14 – 16. februar(2 netter) overnatting, frokost, nistepakke, middag og festivalpass per person:

  • Kr 4160,- i dobbeltrom
  • Kr 3900,- i budsjettrom
  • Kr 4800,- i rom med balkong
  • Kr 4000,- i 3-sengsrom
  • Kr 3925,- i 4-sengsrom
  • Kontakt oss på epost for spørsmål. BESTILL