Skiturer


Det har sin egen sjarm å lage egne skispor, ferdes i omgivelser uten støy og avbrytelser på snødekte langstrakte vidder. Nasjonalparkene Hardangervidda og Hallingskarvet omkranser Finse og allerede fra nyttår er snøen på plass her. Den første kvistede skiløypen for sesongen går til Klemsbu og tiltrekker seg ivrige skiløpere som trives i den polare januarstemningen. På Finse følger man som skiturist normalt kvistede løyper. Jo lenger ut i vintersesongen man kommer og dagene blir lengre, jo flere kvistede skiløyper med ulik avstand og vanskelighetsgrad finnes det. Ikke bare ligger hotellet nær togsporet og Finse stasjon, kvistede løyper starter kun ca.100-200 meter fra hotellet og skiene kan tas på rett utenfor hotelldøren. Lettere blir det ikke!

Fra Finse er det fine muligheter for skiturer i områdene rundt. Området passer enten man  ønsker en kort skitur på 1-2 timer eller en lang dagstur på 6-8 timer. Turen kan gå flere 100 høydemeter oppover eller i flatt terreng uten bakker. Skitur på et isfrosset Finsevann, kan være et fint alternativ for nybegynnere på ski eller for deg som ønsker å gå i flatt og mindre krevende område. Terrenget i området rundt Finse har myke linjer, men landskapet er også preget av den ville naturen slik vi kjenner den fra Vestlandet.

I oktober 2010 gav FriFlyt ut boken «Turer rundt Finse». Boken inneholder tips til turer både på sommer og vinter. På DNT sone nettsider www.ut.no finnes også forslag til turer på Hardangervidda. Mer informasjon om merkede ruter fra DNT finnes her.

Vi anbefaler å bruke kart og kompass (og eventuelt GPS) når man legger ut på tur fra Finse. Været kan forandre seg fort! Kart og noe turutstyr kan kjøpes i resepsjonen på vårt hotell Finse 1222.

Kontakt oss gjerne på epost om du ønsker hjelp til å planlegge din tur.

Se våre forslag til dagsturer fra Finse på vinterstid her.
Se våre forslag til dagsturer fra Finse på sommertid her.