Fjell til fjord


Fjell til fjord: Vårens vakreste eventyr! Med egen fører går dere fra Finse, over Hardangerjøkulen, og ned til blomstrende Hardanger.

Mai på Finse er fantastisk på mange vis. Dagene er lange, temperaturen er fin og skiføret er upåklagelig. Du kan ta med deg jobben og ha arbeidsdager her oppe, eller du kan reise en helg med familien. Kombinert med skiturer, vil dere uansett få flotte naturopplevelser!

En av de fineste vårskiturene starter hos oss, 1222 moh, vi går over Hardangerjøkulen (1876 moh) og nyter panoramautsikten over sørvest Norge. Det går videre ned mot Simadalen, hvor vi tar av skiene og vandrer ned mot Hardangerfjorden. Vi går altså fra vinterparadiset og ned til lukten av grønt gress og blomstrende frukttrær.

Skituren er hard, og noen vil si krevende. Dette er både på grunn av lengde på turen, høydemeter opp og ned, og utforkjøringene. Dette krever god erfaring på ski, og det anbefales ikke at du deltar på turen hvis du har høydeskrekk. Alle må gå turen med fjellski med stålkanter. Turen er ca. 25 kilometer lang, den starter tidlig på morgenen, og vi bruker rundt åtte, ni timer inkludert pauser. Vel fremme i fjorden venter transport som tar oss til Ustaoset, før toget går tilbake til Finse.

Program vårskituren Fjell til fjord

Fredag
19.00 eller 21.00 Treretters middag på Finse 1222
20.30 Møte med guide og informasjon om turen

Lørdag
06.00 Frokost hvor man lager egen nistepakke
07.00 Avmarsj
17.30 Ankomst Simadalen og transport tilbake til Ustaoset
19.32 Tog fra Ustaoset til Finse
21.00 Treretters middag på Finse 1222

Søndag
08.00 – 11.00 Frokost hvor man lager egen nistepakke
Pris 4 200,- pr. person inkluderer overnatting i dobbelt- eller flersengsrom i to netter, middag, frokost og selvsmurt nistepakke og påfyll av termos. Prisen inkluderer også skituren med guide samt transport tilbake til Finse.

Våren 2017 går turen:
4. mai – Ledig
6. mai – Ledig
13. mai – Ledig
20. mai – Ledig

Send oss gjerne en epost, om du ønsker info sendt på mail.

Vi arrangerer også turen fjell til fjord i hele mai på forespørsel fra grupper på minimum åtte personer. Send en epost for bestilling og mer informasjon.