Ekspedisjonstrening


Siden Finse Hotells spede begynnelse i 1909 har storheter som Nansen og Shackleton brukt Finse grunnet stedets ekstreme kvaliteter. Finse har blitt beskrevet som et ”Antarktis i miniatyr” og da Sir Ernest Shackleton var på Finse uttalte han at ”dette er jo et ideelt Sydpollandskap”. Stedet har befestet sin stilling som treningssted også i nyere tid.

Ekspedisjonstrening

På Finse kommer det i løpet av vinteren stadig flere grupper. Disse bruker Finse som en arena for ekspedisjonstrening. Omringet av arktisk klima og et landskap som minner om Antarktis, har Finse børstet støv av sin stolte polarhistorie og samtidig ønsket dagens fantastiske ekspedisjonsmiljø velkommen.

Nasjonalparkene Hardangervidda og Hallingskarvet tiltrekker seg eventyrlystne. Disse ønsker å teste form og utstyr før turer til for eksempel Grønland, Sydpolen eller andre områder hvor skiferdigheter og friluftserfaring er en viktig ballast. Utstyr til ekspedisjoner fraktes med toget til Finse. Slik gjorde også Nansen og Shackleton det da de kom til Finse for å trene for over 100 år siden.

Ønsker du mer informasjon om ekspedisjonstrening på Finse i forbindelse med firmatur eller ønsker å bruke Finse som et treningssted til Finse, kontakt hotellet på epost. Vi kan tilrettelegge for bl.a. servering av mat ved ankomst og utleie av møtelokaler.

Til informasjon: Sørsiden av Finsevann egner seg godt som telt-camp.

Yourway, Fram Expeditions og Hvitserk er blant selskapene som bruker Finse som treningssted før sine ekspedisjoner. Les mer om de tre selskapene og hva de tilbyr innenfor vintertrening og ekspedisjonstrening her:

Yourway

På Finse arrangerer Yourway ekspedisjonstrening med bakgrunn i Ernest Shackletons treningsbesøk på Finse. I 1914 testet han menn og utstyr for sin store Antarktisekspedisjon på Finse. Med disse fortellingene, i tillegg til Yourway sine egne erfaringer med turer i polare strøk, gir disse kursene kunnskap som kan realisere dine egne ekspedisjonsdrømmer!
Vår samarbeidspartner Yourway har spesialisert seg på å tilby aktive opplevelser, både for små og store grupper samt bedriftsarrangement. Skreddersydde program hvor ekspedisjons- og vinterferdigheter er en del av opplevelsen legges inn i ledertrening og teambuilding. Konseptet «Amundsen Experience» hvor man deltar på «Amundsens sydpolferd», har blitt en populær opplevelser vinterstid.
Les mer om denne spennende opplevelsen her.

Bergans Adventures

Selskapet tilbyr et bredt spekter av turer både utenlands og innenlands. For alle som tenker på, eller konkret planlegger å legge ut på en lang skitur, men som mangler eller har lite erfaring med vinterfriluftsliv, tilbyr Bergans Adventures vinterkurs på Finse i mars/april hver år. Les mer om kursene som er satt opp neste år her.

Hvitserk

De siste årene har Hvitserk arrangert flere vintertreningskurs på Finse. I løpet av fire dager lærer du triksene for å nyte friluftsliv på vinteren. Lær mer om bl.a. veivalg/navigering, bedømming av skredfarlig terreng, pakking av pulk, og fyring av primus, se mer her.

Ekspedisjonsfestivalen Expedition Finse 8.-10. februar 2019

Expedition Finse er Norges første ekspedisjonsfestival og har som mål å skape et samlingssted for ekspedisjonsfolk. Festivalen skal være for alle som har vært på tur, for de som planlegger og dra på tur og for alle som er interessert i polar- og ekspedisjonshistorie.

Expedition Finse ble åpnet av Jens Stoltenberg for første gang i 2011. Gjennom de fem første festivalene har vi hatt besøk av flinke og engasjerende eventyrere. Børge Ousland, Ragnar Kvam Jr, Stein P Aasheim, Randi Skaug, Petter Nyquist, Aleksander Gamme, Rune Gjeldnes, Himmeljegerne, Ronny Finsås og Leo Houlding er eksempler på dette. The Shackleton Award deles ut og vi har et polarhistorisk foredrag.

Ønsker du å motta informasjon om foredragsholderne, utendørsaktivitetene og billettbestilling for vår neste festival, følg oss på Facebook her.