Brevandring


En brevandring på Hardangerjøkulen har alt for de natur- og friluftsglade; veldige ismassiver, dramatiske formasjoner og vibrasjoner fra evigheten. I løpet av sommeren arrangeres det breturer på Hardangerjøkulen med Jøklagutane. Å utforske Blåisen er en uforglemmelig opplevelse.

Breturene starter opp så snart været og snøsmeltingen tillater det, normalt sett betyr det fra og med juli til og med september. Turene går i utgangspunktet daglig i sommerferien. Hardangerjøkulen er den sjette største isbreen på Norges fastland. Brevandringen finner vanligvis sted i det dramatiske brefallet, Blåisen.

I 2019 er det mulig å melde seg på bretur i perioden 15. juli til 18. august. Meld deg på og se oversikten over ledige tidspunkt og her

Grupper og privatturer kan bestilles i samme periode og i starten av september. Kontakt Jøklagutane på epost for bestilling.

Ønsker du å bestille overnatting på hotellet Finse 1222 i forbindelse med ditt besøk på Finse, kontakt oss på epost.

Om breturen
Finse 1222 samarbeider med dyktige breførere som har lang erfaring med å arrangere brevandring på jøkulen. Isbrodder, klatresele og sikringer hører med når Blåisen skal utforskes på nært hold. Guiden stiller med alt nødvendig utstyr. Om du skal delta på breturen bør du ha normalt god kondisjon. Turen varer i 6-7 timer og breen ligger ca. 1,5 timers vandring fra Finse stasjon.

Turen starter normal ca. kl. 11 fra Finse stasjon. Oppmøte på venterommet.

Klær og utstyr
Det er ingen værforbehold for turene på Blåisen, men vær oppmerksom på at det kan være kaldt på breen og været kan skifte fort, selv midt på sommeren. Vi anbefaler følgende utstyr; gode fjellstøvler, vindtett og vanntett jakke og bukse, tykk genser, vanter (gjerne vanntette) og lue. Husk solbriller og solkrem med høy faktor. Mat og drikke må medbringes for turen. Kontakt os gjerne på hotellet Finse 1222 senest kl. 12 dager før, om du ønsker at vi lager en lunsjpose med mat og drikke til turen. Varm drikke til termos kan også kjøpes.

Pris
Det er vår samarbeidspartner Jøklagutane AS som arrangerer og er guide for brevandringene. Prisen er kr. 790,- per person. Dette dekker guide, nødvendig breutstyr, forsikring og en personlig gave, som kan nyttes under turen.

Skreddersydde brevandringer for grupper/firmaturer
Tur på Blåisen andre ruter kan skreddersys både i forhold til gruppens størrelse og ønsker om varighet og vanskelighetsgrad. Gruppen kan eksempelvis deles i tre hvor en gruppe kun går inn til breen før retur og de andre gruppene deles i to med en kortere og en lengre tur på breen.

Ta gjerne en titt på filmen for å se hva Jøklagutane kan gjøre på breen her.

For bestilling av brevandring, bestill her. Har du ellers spørsmål, kontakt Jøklagutane direkte på telefon 99 33 1222 eller epost.